RENGØRING AF MARKISE

Regelmæssig rengøring af markise er nødvendigt for at bevare et pænt udseende, funktion og forlænge levetid. Dette kan indebære at fjerne snavs, støv, pollen og andre partikler, der, over tid, kan kan forårsage pletter og skader.

GODE TIPS TIL VEDLIGEHOLDELSE

Giv dig selv de bedste forudsætninger for rengøring af markise, ved at vælge en dag med mildt vejr. Undgå gerne at rengøre din markise under direkte sollys eller i stærk blæst og vind, da dette kan gøre det sværere at opnå et tilfredsstillende resultat.

Det er en god idé at starte din rengøring af markise, ved at fjerne løst snavs og støv, eksempelvis ved at børste den forsigtigt med en blød børste eller kost. Vær desuden omhyggelig med at fjerne alle større partikler, såsom blade eller grene, der kan sidde fast i markisen.

FALD

TIL DEN HELT STORE RENGØRING

FALD

Skal der mere til at få din markise til at skinne, kan du overveje at gøre brug af vand og sæbe. Bland en mild opvaskemiddel eller en specialrens med varmt vand. Gør hertil brug af en svamp eller blød børste til at påføre sæbeopløsningen og arbejde det forsigtigt ind i stoffet.

Lad sæbeopløsningen virke i et par minutter for at løsne snavs og pletter, men undgå at lade sæben tørre på markisen, da du kan risikere at efterlade mærker eller striber.

Afslut din rengøring af markise med at skylle efter med vand, eksempelvis ved brug af en havelslange eller stor spand. Sørg for at være grundig og fjerne al sæben for at forhindre ophobning af sæberester.

Du kan vælge at gentage processen, hvis der stadig er pletter eller snavs tilbage. Lad markisen tørre helt, før du ruller den sammen, for at undgå mug.

REGELMÆSSIG VEDLIGEHOLDELSE SIKRE EN PÆN MARKISE

Ved regelmæssig rengøring af markise, sikrer du, at din markise holdes pæn og funktionel i mange år fremover. Det kan også være en god idé at foretage vedligeholdelse ved at kontrollere for løse syninger, revner eller andre skader og reparere dem efter behov.

Hos Sjællands Markiser tilbyder vi løsninger af højeste kvalitet, der holder i mange år. Vi tilbyder et bredt udvalg af modeller, så du kan vælge præcis den markise, der passer til dit hjem.

Se også: Fritstående markise og Markise beslag.

FÅ MERE INFORMATION

Vi tilbyder desuden gratis opmåling og kommer gerne med et uforpligtende tilbud. Udfyld vores kontaktformular eller ring til os for mere information. Vi ser frem til at høre fra dig.

Du kan også læse mere om markise montering og markise med motor her.